keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kontaktitreeniä Haukkuvaarassa

Tänään lähdimme taas kävellen Haukkuvaaraan aamupäivällä. Ihana ilma oli kävellä auringon paistaessa, ihan kuin olisi aurinko jo lämmittänytkin. :-) 

Tarkoituksena oli tehdä kontakteja tänään, ja nyt olikin sopivasti kaikki kontaktit kentällä valmiina. Aloitin tänään treenit keinuun tutustuen. Keinuttelin Santtua aluksi, ja palkkailin paljon. Sitten pyysin Santtua odottamaan, ja menin kutsumaan sitä toiseen päähän. Nämä treenit sujuivat varsin kivasti, eikä mun mielestä Santtu jännittänyt juurikaan. Tän jälkeen tehtiin A-estettä, jossa kiinnitin huomiota omaan liikkeeseeni. Aika hyvin Santtu pysyi kontaktilla, mutta jos itse jäin taakse, oli alastulo varsin hidas. Vähän helpotin niin, että pistin namin kontaktipinnan jälkeen, jotta sain vauhtia alastuloon, vaikka itse jäin taakse. Layerointi onnistui hienosti A:lle, joten monta hyvää toistoa saimme tehtyä. Siitä sitten puomille. Puomilla näkyi, että vähän se keinu kuitenkin jännitti. Eka kerralla Santtu ei meinannut puomille tulla, sitten tuli kovin varovasti. Äkkiä tajusi, että täysiä uskaltaa juosta, joten lopussa useampi hyvä toisto. Tästä koostin tosi nopeasti videon ennen kuin lähdin itse jumppaamaan.


Lopussa tein vielä suunnittelemani keppitreenin. Hetsasin oikein kunnolla "missä kepit, missä on kepit" -hihkumisella, ja päästin Santun kepeille. Santtu oli ihan liekeissä, kun näki, että otin lelun esille valmiiksi, joten sinnehän se lähti oikein reippaasti pujottelemaan. Pujotteli hyvällä vauhdilla, josta tuli oikein iso lelupalkka ja leikkimistä, ja sen jälkeen lähdettiin kotiin. Aika hyvä - näitä pitää tehdä nyt lisää, ja sitten alkaa miettiä sitä ohjureiden vähentämistä taas. Uskoakseni näillä motivaatio pujotteluun kasvaa entisestään hyvinkin nopeasti, ja toisaalta myös kunnon pujottelurytmi jää ns. lihasmuistiin, jolloin ohjureiden vähentäminen pitäisi alkaa olla helpompaa. Tuo pujottelutreeni oli jo tuossa kontaktivideossa, mutta tein vielä mielenkiinnosta siitä oman pätkän, johon hidastin tuon pujottelun erikseen. Vähän näkee paremmin tekniikkaa. Mun silmiin näytti tekniikka jo varsin hyvältä. :-)


 Kauttaaltaan olen aika tyytyväinen kontaktitreeneihin. Onhan niissä paljon töitä, jotta saan niistä sellaiset, mitkä oikeasti tahdon, mutta näinkin vähällä treenillä ollaan jo pitkällä. Toivottavasti ei vaan tarttisi puomin ylösmenon kanssa pelaamaan. Toistaiseksi en ole siihen millään tavalla puuttunut.

Jos muuten keksitte, miten saan linkitettyä videot niin, että ne aukeaisivat myös puhelimella (ainakaan omallani en saanut videoita näkyviin blogissa), niin ottaisin neuvot vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti