torstai 30. tammikuuta 2014

Hierontapäivä

Santtu pääsi tänään koirahierojaopiskelijan vastaanotolle. Santtu on ollut lihashuoltoa vailla, ja nyt kun sain tällaisen mahdollisuuden hyödynnettäväkseni, ilmoitin Santun heti halukkaaksi hierojan näppien alle. 

Kuten arvelinkin (tai oikeastaan kyllä ihan tiesin), Santun "alaselkä" lannerangan tienoolta on jumissa. Se on mielestäni näkynyt Santun liikkeessä mm. hännän nousemisena korkeammalle kuin aiemmin. Mielestäni hännän kannon muuttuminen on ollut tosi selkeää, eikä se ole mitään nuoren uroksen pullistelua, vaan ravatessa häntä on ollut erilainen kuin aiemmin. Kohtuullisesti lihaksisto pehmeni, mutta yritämme saada toisen hieronta-ajan viikon-kahden päähän, jotta hoitovaste olisi parempi. Tarkoituksena on myös saada Santtu osteopaatille kevään aikana mahdollisimman pian, koska epäilen, että ristiluun paikkeilla on edelleen nikamalukko, josta syystä myös lihaskireys samaisella alueella johtuu. Tätä se on, kun aktiivisesti rupeaa harrastamaan, koiran huollattaminen on entistä tärkeämpää.

Santtu antoi aika nätisti itseään käsitellä, vaikka kivaa ei tainnut olla. Kai se vaan on nuoren pojan mielestä tyhmää maata rävellettävänä, ja kun vielä välillä tuli hassuja tuntemuksiakin kehoon. Kuitenkin koko puolitoistatuntinen sujui hienosti. :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti