tiistai 27. elokuuta 2013

Ei ihan niin onnistuneet jälkitreenit

Jep. Kun tuntui, että leirillä jäljet sujuivat hyvin, ja kouluttajalta tuli positiivista palautetta, niin pitihän sitä tänään käydä tekemässä jälki, jossa sitten oikeastaan kaikki epäonnistuu. Tein tavalliseen tapaan n. 40 metrin jäljen neljällä purkilla meidän lenkkimetsään. Jälki ehti vanheta aika lailla tasan tunnin, kun kävimme koirien kanssa lenkillä odotellessa. Otin Santun jäljen vasemmalta puolelta, ja nyt yritin kiinnittää huomiota, etten tuuppaa itse Santtua takajäljelle. Takajäljen se kuitenkin kävi tsekkaamassa... En ymmärrä, mitä tein väärin, mutta ens jäljelle en ota Santtua ihan kohtisuoraan jälkeä, vaan helpotan tuontia hieman, että lähtisi oikeaan suuntaan. No, itse möhlin sitten heti alussa, kun luulin jäljen lähtevän suoraan eteenpäin, kuten tarkoitus oli kävellä, mutta Santtu itsepintaisesti lähti kaartamaan vasemmalle. Pidätin sitä, ja Santtu rupesi mua tuijottamaan, että hei kun täällä se on. Vähän aikaa pidätin, Santtu kierteli sen verran, mitä löysää oli, ja palasi aina vasemmalle. Sitten tajusinkin jo ekan purkin näkyvissä, ja totesin että niin vaan se koira taas oli oikeassa. Päästin Santun, ja pääsin palkkaamaan. Purkilta Santtu lähti ihan ok, vähän kyllä mun mielestä epätarkasti. Koko ajan teki kuitenkin töitä. Toiselle purkille ihan ok. Toisen ja kolmannen väli oli vähän normaalia pidempi (ehkä 15 metriä), joka teetti Santulle haasteita. Liekö maasto oli tosi tallattu vai mikä oli, mutta Santtu haki hirveästi jälkeä ja risteili. No kyllä se kuitenkin selvitti itsensä kolmannelle purkille, eli onneksi oli koira taas aktiivinen ja teki töitä. :-) Vasta viimeinen väli meni mun mielestä hyvin, ja siinä olikin askeleita muutama vähemmän, joten oli hyvä päästä tosi hyvästä vikasta pätkästä palkkaamaan heti. Eli ei kyllä yhtään hyvä suoritus, joskin ehkä syytän tästä(kin) eniten itseäni, enkä niinkään koiraa. Onneksi koira ei rikki ns. huonoista treeneistä mene, joten ei muuta kuin uusi jälki vaan alle tekemään.

Kävin illalla Vesangassa Kaisan ja Iitan kanssa tekemässä "palauttavan" treenin. Kaisa ajoi samalla kaavalla neljällä purkilla jäljen, mä tein Iitalle ekan jälkitreenin. Annettiin jälkien noin puolisen tuntia vanhentua, ja käytimme koiria rallattamassa. Ehkä oli virhe antaa Santun paahtaa ihan täysillä Iitusen kanssa, kun alla oli jo yksi jälkitreeni ja tunnin lenkki. Iita ajoi eka jälkensä (hienosti!) ja Santtu sitten. Santtu teki kyllä koko ajan töitä, mutta vähän selasi, ja mun mielestä ei vain jaksanut keskittyä niin hyvin kuin aiemmin. Liekö siitä voi koiraa syyttää, onhan meillä ollut aika aktiiviset viime päivät. Mun mielestä vasta viimeinen väli meni ihan ok, josta toki olikin hyvä saada Santulle kunnon palkka, eli iltaruoka. Mutta joo, ei jäänyt mikään loistofiilis tästäkään, vaikkei tämä mikään katastrofi ollut.

Nyt saa Santtu pitää jäljestä pari päivää taukoa, vaikka mulla kamala treenimotivaatio olisikin. On väärin vaatia nuorelta koiralta joka päivä tarkkaa työtä, kun jäljestys on kuitenkin vasta aloitettu, ja niin monta treeniä on tullut noin viikossa tehtyä. Annetaan tyypille vähän aikaa nollata, ja puuhataan vaikka tokoa tai agia. Joku päivä voisi toki olla ihan rehellinen lepopäivä. Hankala vaan pitää nyt tekemättömiä päiviä, kun olen itse kesälomalla ja aikaa olisi treenata vaikka aamusta iltaan. :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti