maanantai 26. elokuuta 2013

Ensimmäiset Jatko2 -treenit

Tänään aloitettiin JATin agilityryhmässä, kun uusi jakso starttasi. Alkeet opetin Santulle itse, ja nyt sitten kun koira on yli vuoden, saamme harrastaa agilitya ohjatussa ryhmässä. Kouluttajanamme on Eija Haarala, joka kisaa cavaliereilla agilityssa. 

Ajattelin Santun olevan aivan liian kokematon Jatko2-ryhmään, mutta tänään selvisi, että siellä on aloittelevia muitakin. Kävimme tän päivän treeneissä lähinnä läpi, ketä meitä on, ja mitä kukakin on tehnyt koiransa kanssa. Santtu on ryhmän nuorin, mutta sehän ei toki meitä haittaa. Esittelyjen ja maksukuittien tarkastusten jälkeen tehtiin ihan vain tsekkaus, miten kenenkin koira lähdössä pysyy. Lähtö ei tähän asti ole Santulle ollut ongelma, joten hyvinhän se siellä pysyi. Lisäksi teimme treenin, jossa katsottiin käden merkitystä ohjauksessa. Aidan siivekkeistä oli tehty ympyrä, ja tarkoituksena oli olla itse ympyrän keskellä ja ohjata koira siivekkeiden ulkopuolella ympyrän kehällä. Kun käden laskee alas, koiran on tarkoitus tulla ohjauksen mukana ympyrän keskelle. Santtu ei vielä ohjausta järin hyvin lue, mutta nopeasti se oppi homman idean. Tuon treenin voisi joskus tehdä uudestaankin. Itsenäisesti teimme läpinäkyvillä ohjureilla 6 kepin treenin, ja tosi nohevasti Santtu jo pujottelee. :-) Kohta vois varmaan testata jo täyttä keppisarjaa. Ohjureiden poistamiseen on toki pitkä aika vielä.

Santtu on muuten ollut tosi väsynyt tänään. Se vain haukoittelee ja nukkuu. Meinasin, että liekö on mitään järkeä agilitytreeneihin edes lähteä, mutta kyllä se nuo lyhyet treenit hyvin jaksoi. Treenien jälkeen pesin Santun, ja pesun jälkeen Santtu virkistyikin hurjasti. Nyt se on tällä kymmenillä eri leluilla leikkinyt illan. Mutta kyllä tommonen leirielämä vielä nuorta koiraa verottaa kovasti. Kuten myös ohjaajaa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti