maanantai 9. syyskuuta 2013

Takaakiertoja!

Tänään oli kolmannet Jatko2 -treenit. Jos viime viikolla podin jonkinlaista "mikään ei onnistu" -tuskaa, niin tänään oli Santtu kyllä ihan iskussa! En tiedä, oliko sillä nyt hirveästi virtaa, kun viime viikolla jäi harrastmiset oman sairastamiseni takia vähille, vai miksi se oli niin sairaan hyvä! Mut tänään oli semmonen nuoren koiran agilityfiilis, ja Santtu liikkuikin tosi näpsäkästi. Pitäisi varmaan alkaa ottaa videokamera treeneihin mukaan ja pyytää jotakin kuvaamaan, kuten aikanaan Ainon treeneissä. Niistä videoista jäi hyvää materiaalia itselle, ja edistymisen näki selvästi. Samalla pystyi aina kertaamaan kouluttajan ohjeet vielä kotona uudelleen. :-)

Santtu jäähdyttelylenkillä.

Käytin Santun tietysti alkulämmittelyllä ja radanrakennuksen jälkeen Santtu saikin olla heti ensimmäinen treenaava koirakko. Meidän treenisysteemi sopii Santun tyyppiselle koiralle tosi hyvin, että tehdään 10-15 minuuttia kunnolla hommia, ja sen jälkeen saa lähteä lenkin kautta kotiin. Ei tule sellaista turhaa odottelua, ja kun treeni on tarpeeksi lyhyt, jää koiralle vielä intoa jatkaa ja motivaatio kasvaa. 

Aiheena oli tänään takaakierrot. Olen niitä Santun kanssa treenannut yksittäisinä ja joskus jonkun esteen "radalla", mutta ratatreeniähän Santtu ei ole edes tehnyt. Tän päivän treeni olikin varmaan pisin rata, mitä Santtu on tehnyt. :-D Ensiksi otimme toisella ja viidennellä esteellä (ratapiirros alla, rimat 45cm) takaakierrot yksittäin, ja molemmissa takaakierroissa ensimmäisen haahuilevan toiston (siis häh? mitä sä huidot? ai siis täältä!) jälkeen Santtu tajusi heti idean. Ja kyllä ne sitten olivatkin tuolla radalla superhyvät! Santtu on aika elastinen, ja tuntuu tekevän tiukat kaarteet isänsä ja isoisänsä tapaan. Takaakierrot eivät kokonaisella radalla olleet mikään ongelma, mutta haasteet tulivat ohjaajalle kahdessa paikassa. Kolmas hyppy oli niin edessä, että kun toiselle hypylle tein takaakierron jälkeen valssin, tein valssin liian keskelle ja olin ihan suoraan kolmos-hypyn edessä. No, tää korjaantui seuraavalla toistolla, kun katsoin tarkemmin valssin paikan. Sitten toinen juttu oli loppusuora. Lähdin vedättämään Santtua putkesta kohti loppua, enkä antanut sen itse edetä, joten Santtu lähti vedätykseen mukaan, ja jätti hyppäämättä hypyn nro. 7. Tämä kyllä myös korjaantui hyvin, kun jäin putkelta odottamaan Santtua, ja annoin sille luvan irrota loppusuoralle. Ryhmäläinen oli vielä palkkaamassa Santun maalissa pallolla, jotta irtoamista tuli samalla vahvistettua. Toisella harjoituskerralla saatiin ns. puhdas rata tehtyä, eli huikea yhdeksän esteen rata suoritettiin virheittä maaliin. ;-) Oli ihan huippuhauska treeni!

Takaakiertotreeni 9.9.2013
Estevälit arvioitu ratapiirrokseen, tuskin aivan kuten treeneissä.

Tämän jälkeen tehtiin kaksi kertaa pussi (muistuteltiin mieleen, ei ongelmaa) ja lopuksi pari toistoa puomille. Mä en oo mikään namikuppien ystävä, mutta koska taas unohdin naksuttimen kotiin, niin en päässyt tarpeeksi hyvin vahvistamaan pelkkää alastuloasentoa, jota oon kotona laatikolla ja puomin/A:n alastulolla tehnyt. Santtu kyllä hakee alastuloasentoa hyvin, ja palkkaan siitä, mutta tehtiin sitten tänään kokonainen puomi niin, että alastulopinnan alla oli namikuppi. Toisaalta ehkä ihan OK vahvistaa jokunen kerta ylipäätään kokonaista estettä ja sitä, että vauhdistakin on pysähdyttävä. Jatkan naksuttelutreenejä siis erillisinä. Santtu kyllä pysähtyi hienosti, ja jäi odottamaan vapautuskäskyä ("tule") tosi nohevasti. Taitava pieni puikkis! Ehkä meistä sittenkin tulee agilitykoirakko. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti